Wat is er nu fijner dan lange dagen buiten kunnen zitten in de tuin of op het balkon? Eindeloos buiten kunnen zitten is heerlijk, maar het Nederlandse klimaat zit niet altijd mee. Om er altijd warm bij te kunnen zitten, kun je een terrasverwarmer toevoegen aan jouw terras. Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken, vertellen wij je graag welke opties er zijn en waar je rekening mee moet houden.
Gas terrasverwarmers en vuurtafels
Een andere optie is om een terrasverwarming op gas aan te schaffen. Hierbij wordt de gehele ruimte verwarmd in tegenstelling tot een gericht gebied. Hier valt de vuurtafel ook onder en is echt een sfeervolle toevoeging aan jouw terras. Gas terrasverwarming werkt op een gasfles of gascartouche met butaan of propaan, waarbij je butaan gebruikt in de zomer en propaan in de winter. Het voordeel van een gas terrasverwarmer is dat de warmte altijd een beetje blijft hangen, terwijl de warmte bij het uitzetten van een elektrische heater meteen verdwijnt. Ook zijn gas terrasverwarmers in het groot en klein verkrijgbaar, maar je moet er wel rekening mee houden dat je altijd een gasfles nodig zult hebben.
Terrasheaters
Heaters of elektrische terrasverwarmers werken op elektriciteit, waarbij de straling van de lampen je voorziet van de nodige warmte. Het infrarood licht geeft een stralingswarmte met een korte golf, waardoor de warmte niet kan wegwaaien en je heel gericht een bepaald gebied van verwarmen. Je hebt bij terrasheaters de keuze tussen staande heaters en hangende heaters, waarbij je de staande heater gemakkelijk kunt verplaatsen. Bij de terrasverwarmers van Vanmelis bijvoorbeeld heb je ook apparaten met een afstandsbediening, en wordt de ruimte binnen no-time verwarmd.
Vuurkorven en tuinhaarden
Ben jij meer op zoek naar een authentieke warmte waarbij je de geur van knisperend haardhout kunt ruiken? Dan zou je zeker moeten kiezen voor een vuurkorf of tuinhaard. Het vuurtje zorgt voor extra sfeer, en het is ook nog eens een echte eye-catcher voor je terras. Bij deze terrasverwarmers moet er wel iets meer moeite insteken en het hout op de juiste manier op het vuur leggen. Ook stook je geen hout in afgesloten ruimtes, omdat er dan teveel rook en fijnstoffen vrijkomen. Een vuurkorf is een korf van metaal, waar je de houtblokken in zet en aansteekt met aanmaakblokjes. Een tuinhaard daarentegen is meer gesloten. Soms kun je hem zelfs helemaal dicht doen met een deurtje of vonkenvanger.
Recente reacties