Als je op zoek bent naar de beste waterkoker, zul je eerst moeten nadenken over waar deze aan moet voldoen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bijzonder design? Dan vergelijk je andere waterkokers met elkaar dan dat je zoekt naar een goedkope waterkoker. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de beste waterkokers ook de veiligste modellen zijn. Daarnaast moeten ze handig zijn in het gebruik voor iedereen. De beste modellen zijn bovendien energiezuinig en produceren weinig geluid. Ook hebben de best geteste exemplaren een kalkfilter.

 

Beste design waterkoker

Ben je op zoek naar de beste design waterkoker, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de modellen van Russell Hobbs. Dit merk heeft zeer bijzondere modellen in zijn assortiment. Zo zijn er retro-modellen in verschillende formaten en kleuren, maar ook exemplaren die geïnspireerd zijn op een fluitketel. Ook zitten er glazen exemplaren in het gamma. Maar ook zijn er waterkokers van dit merk in RVS of in een hippe kleur, maar ook met bijzondere afwerkingen. In deze categorie kan ook Smeg zich aanbieder van de beste waterkoker noemen. Alle modellen volgen de Jaren 50 lijn, waarvan dit merk bekend is. Misschien ken je de ronde vormen van de retro-koelkasten van Smeg. Je hebt hiermee echt een pronkstuk in je keuken.

 

Beste klassieke waterkoker

De meer klassieke modellen vinden we bij de bekende merken Philips en Inventum bijvoorbeeld. Deze merken bieden hoog-kwalitatieve waterkokers die goed passen in ieder type keuken. Ook in de collecties van deze aanbieders zitten overigens een aantal bijzondere exemplaren van glas of in de vorm van een fluitketel. Toch richten deze merken zich met name op de techniek en dat uit zich in de perfecte afwerking en het gebruiksgemak. Zonder teveel poespas zijn dit de beste klassieke waterkokers.