Als fabrikant is Ultimaker vanaf het begin al een belangrijke partij in de wereld van 3D printen geweest. Dit is ook gemakkelijk te verklaren. De printers zijn altijd zo ontwikkeld dat er op een simpele manier mee te werken is. Dat maakt het voor de gebruiker ervan mogelijk om de prints helemaal naar de eigen hand te zetten. Wie de controle over het proces heeft, kan veel gerichter werken met de printer. Dit is onder andere voor ondernemers belangrijk. Zij kunnen alle processen meer in eigen hand houden. Dit gaat van ontwerp tot het uiteindelijke resultaat.

Stap voor stap uitwerken
Het werken met een 3D printer kan stapsgewijs. De Ultimaker modellen zijn op elk punt in dat proces te gebruiken. Dat is onder andere mogelijk als het gaat om het design. Omdat niet alleen de hardware, maar ook de software vanuit deze visie wordt ontwikkeld. Daardoor is het ontwerpen ook relatief gemakkelijk te doen. Het is ook simpel om dit vervolgens door te voeren in de printer. Daarmee kan dan een prototype of schaalmodel worden gemaakt. Wanneer dit aan de wensen voldoet, is zelfs de productie ermee te verzorgen. Terwijl aanpassen altijd goed mogelijk blijft voor gebruikers.

Het printen met Ultimaker
Het echte punt van aandacht betreft natuurlijk het daadwerkelijke 3D printen met de Ultimaker. Het is interessant om te zien hoe de fabrikant hiermee omgaat. De modellen van tegenwoordig hebben allemaal een touchscreen. Dat maakt het geven van commando’s heel gemakkelijk. Wanneer je de software hierbij gebruikt, dan zal je ontdekken dat de hoeveelheid mogelijkheden wel heel groot is. Je stelt onder andere een eigen printprofiel samen waar je mee aan de slag gaat. Zo kan alles ideaal verlopen, zonder dat je als gebruiker de grip kwijtraakt. Alles is daardoor mogelijk. Dat is wat je natuurlijk wilt.

Aanpassingen aan de printer doen
Als fabrikant wil Ultimaker zoveel als mogelijk één zijn met de gebruikers van de printers. Dat betekent onder andere dat veel ruimte voor eigen invulling en aanpassingen wordt geboden. Het is altijd zo dat het proces ruimte biedt om in te grijpen waar dit nodig is. Dit is wel zo gemakkelijk, want vaak is het zo dat bepaalde details pas duidelijk worden wanneer het printen eenmaal begint. Het is dan belangrijk om snel te kunnen handelen. Met de modellen van deze fabrikant is dat ook goed mogelijk. Maak bijvoorbeeld eerst een prototype en werk dit verder uit.

Een Ultimaker kopen bij Meer 3D!