Een ventilator kopen overweeg je waarschijnlijk omdat het warmer begint te worden. Of je bent toe aan een nieuwe ventilator omdat de oude kapot is gegaan. Bij een ventilator kopen komen allerlei vragen naar boven. Het is fijn om te weten wat je precies wil hebben voordat je een ventilator kopen gaat. Bijvoorbeeld de specificaties die voor jou belangrijk zijn in een ventilator. Misschien wil je een groen energielabel, heb je baat bij een zo compact mogelijke Tristar ventilator of wil je een ventilator die zo min mogelijk geluid maakt.

 

De eerste stap

Een ventilator kopen begint bij nadenken: wat wil ik? En dat begint bij waar je de ventilator gaat plaatsen. Dat heeft weer te maken met de ruimte die je hebt. De ruimte die je hebt, bepaalt natuurlijk welke ventilator je kopen kunt. Wil je een ruimte verkoelen, maar kan je eigenlijk nergens een ventilator kwijt? Dan kun je een plafondventilator kopen. Het plafond gebruik je verder toch niet, behalve voor een lamp misschien. Wie genoeg ruimte heeft, kan een statiefventilator kopen, of misschien zelfs een mobiele airco. Die zijn vrij groot, maar ook krachtig.

 

Waar nog meer over nadenken

Ze maken vaak wel veel geluid. Het geluidsniveau van een airco of ventilator kun je zien in de productinformatie. Dit geldt ook voor het energielabel. Kijk daar dus naar voor je een ventilator gaat kopen. Wil je een compactere ventilator kopen dan een statiefventilator? Neem een torenventilator. Die is ongeveer dezelfde hoogte, maar neemt minder ruimte in. Bovendien is deze doorgaans stiller. Daarnaast kun je nog bedenken hoe veel snelheden je wil en of de ventilator kan draaien voor je een ventilator kopen gaat.