Een deur is niet compleet zonder deurbeslag, maar ondanks dat iedereen het in huis heeft, is het lang niet voor iedereen bekend wat deurbeslag precies is. Wat valt er allemaal onder deurbeslag en welke spullen kunnen onder deze categorie worden geplaatst? In deze tekst gaan we kijken wat deurbeslag precies is en waarom deurbeslag dan ook ontzettend belangrijk is.

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag is alles wat nodig is om de deur vast te maken, maar ook om de deur dicht te doen. Je kunt dus denken aan scharnieren, maar ook aan de deurklink en een slot. De eerste categorie is dus de scharnieren. Scharnieren zijn ontzettend belangrijk voor een deur. Allereerst moet de deur natuurlijk opgehangen worden. Anders is de deur natuurlijk op de grond en het is altijd belangrijk dat een deur hangt. Ook is het bij deuren belangrijk dat deze open en dicht kunnen en ook daarbij zijn de scharnieren belangrijk. Als laatste kunnen de scharnieren ook belangrijk om inbrekers tegen te houden. Hoe ouder de scharnieren zijn, hoe makkelijker deze opengebroken kunnen worden door een inbraak.

Deurklinken en sloten

Ook deurklinken en sloten vallen dus onder de categorie deurbeslag. Deurklinken zijn handig om de deur te kunnen openen, maar deurklinken kunnen ook gebruikt worden om de stijl van de kamer mee te laten zien. Wanneer je gaat voor een industrieel interieur, kunnen donkere stalen deurklinken er voor zorgen dat de hele woning af is. Kleine details zullen er namelijk voor zorgen dat de hele woning af lijkt. Ook sloten zijn belangrijk. Allereerst is een slot natuurlijk een manier om privacy te waarborgen. Niet iedereen kan zomaar de kamer binnen blijven waarin je op dat moment bent. Op die manier kun je er voor zorgen dat privacy gewaarborgd wordt, maar een slot is natuurlijk ook belangrijk om inbrekers buiten de deur te houden. Sloten worden voorzien van een bepaald certificaat en wanneer dat certificaat goed is, wordt het voor inbrekers veel lastiger om de woning binnen te komen. Zo zijn er sloten die opengebroken kunnen worden met simpele technieken, maar een slot met kerntrekbeveiliging, zorgt er op zijn beurt weer voor dat inbrekers niet zomaar de woning kunnen binnendringen.

Tot slot

Zoals je dus kunt zien, is deurbeslag ontzettend belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat een interieur helemaal tot zijn recht komt, maar is ook de laatste stap tussen inbrekers en het binnen dringen van de woning. Goed deurbeslag kan dus een hele hoop ellende voorkomen wanneer deze goed is.

Bron: Weijntjes