Bij verhuizen wil je graag dat je meubels veilig en op tijd aankomen bij je nieuwe huis. Al is veiligheid heel belangrijk, je wilt ook geen bakken met geld uitgeven. Het kan lastig zijn om afwegingen te maken wat het meest van belang is voor jou. Daarom hebben mensen vaak moeite met het kiezen tussen het inhuren van een verhuisservice of om alles zelf te regelen. Heb jij al een keuze gemaakt? Kies je voor zelf verhuizen of een verhuisbedrijf?

Bereid je goed voor: maak een verhuisplan!

Voordat je kiest de keuze maakt tussen zelf verhuizen of een geschikte verhuisservice is het belangrijk om een plan op te zetten. Schrijf eerst op welke praktische zaken geregeld moeten worden en benoem vervolgens de kosten die hieraan gekoppeld zijn. Zo heb je een duidelijk overzicht van je bestedingen en kun je berekenen hoeveel je kunt uitgeven aan een verhuisdienst. Niet alleen een kostenplan is belangrijk, ga ook na hoeveel tijd je kwijt bent aan alle taken. Bij het maken van een plan is het fundamenteel dat je prioriteiten stelt. Welke kosten staan vast en waar kun je nog op besparen? Ga systematisch te werk en blijf realistisch bij het opstellen van je plan! Vervolgens kun je een verhuisservice kiezen die het beste bij je kostenplan en behoeften past.

De voordelen van een verhuisservice

Het inhuren van een verhuisbedrijf kent vele voordelen. Medewerkers van deze bedrijven zijn opgeleid en echte vakmensen als het op verhuizen aankomt. Ze kunnen een veilige vervoering bieden en zorgen ervoor dat je spullen heelhuids en op tijd zullen aankomen bij je nieuwe huis. Een verhuisservice weet precies hoe veilig transport in elkaar steekt en zullen er alles aan doen om de vervoering zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

 

Bovendien ben je bij erkende verhuisdiensten goed verzekerd. Mocht er iets gebeuren met je spullen, bijvoorbeeld schade, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Vaak hoef je ook geen eigen risico te betalen en wordt dus alles voor je gedekt. Ook tegen diefstal ben je beschermd: je kunt tot wel 5000 euro terugkrijgen op gestolen sieraden of andere dure spullen. Kortom, voor ultieme veiligheid kies je voor een erkende verhuisservice. 

Is het mogelijk om alles zelf te regelen?

Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om alles zelf te doen en geen verhuisservice in te huren. Zolang je een groot vervoermiddel hebt die de afstand kan afleggen is het optie. Veel mensen kiezen ervoor om het allemaal zelf te regelen omdat ze liever geen geld uitgeven aan een verhuisservice. Een verhuisservice biedt echter veel meer zekerheid. Allereerst zijn de medewerkers gespecialiseerd in verhuizingen en weten ze precies hoe ze het aan moeten pakken. Voor jou zal het geen dagelijkse bezigheid zijn waardoor het voor jou een stuk moeizamer zal verlopen. Bovendien zullen er veel zware spullen vervoerd moeten worden. De verplaatsing hiervan is lastig, maar een verhuisdienst kan dit gemakkelijk inladen. Met zijn tweeën zul je waarschijnlijk niet die zware kast of piano kunnen verplaatsen.