Met een vouwwagen ga je gemakkelijk overal op vakantie. Zo is een vouwwagen de ultieme combinatie tussen vertoeven in een caravan of een tent. Tijdens het reizen houdt je het lekker compact, maar wanneer die staat heb je direct de ruimte van een caravan tot je beschikking. Super handig dus! Nu vakantie toch bedoeld om even tot rust te komen van de dagelijkse bezigheden. Om goed tot rust te komen, moet je natuurlijk wel goed slapen. Daarom is het goed om de matras in jouw vouwwagen van tijd tot tijd te vervangen. Meer weten over wanneer je een nieuw vouwwagen matras op maat aanschaft en waarop je moet letten? Lees dan vooral snel verder!

Periodiek verwisselen

Het is verstandig om het matras van jouw vouwwagen in ieder geval periodiek te verwisselen. Een goede tijdsspanne voor het vervangen van jouw matras is tien jaar. Dit is doorgaans langer dan bij het matras dat je thuis hebt liggen. Dit is ook logisch. Een matras voor een vouwwagen, gebruik je waarschijnlijk minder vaak. Mocht je toch vaak op vakantie gaan en het matras meerder weken per jaar gebruiken, zorg er dan voor dat je het matras wat eerder vervangt. Wordt het matras minder stevig of verliest het zijn vorm? Dan is het wellicht tijd om te vervangen.

Waar let je op?

Een nieuw matras koop je met enige zorgvuldigheid. Het is immers toch de bedoeling dat je er nog geruime tijd mee vooruit kunt. Zorg er dus dat je, wanneer mogelijk, een matras voor je vouwwagen even uitprobeert. Wellicht is er een of ander proefmodel beschikbaar.

De maat is minstens net zo belangrijk als het comfort. Je hebt niks aan een matras die niet in je vouwwagen blijkt te passen. Let hier dus goed op. Wil je gemak tijdens het reizen? Dan kun je ervoor kiezen om een matras in delen te nemen. Dit kan enigszins invloed hebben op het comfort, omdat je met verschillend spleten zit. Maar ben je een makkelijke slaper, dan is dit misschien wel de optie voor jou!

Houdt rekening met de draaglast

Mensen, net zoals matrassen, komen in allerlei soorten en maten. Houdt hier dus rekening mee bij het uitkiezen van een nieuw vouwwagen matras. Sommige matrassen kunnen een lager gewicht aan dan andere. Hierdoor zal de matras snel zijn comfort verliezen. Slaap je met zijn tweeën op één matras? Dan is het zeker verstandig hier extra aandacht aan te besteden. Een matras dat geschikt is voor het juiste gewicht, zal je slaapcomfort ten goed doen.