Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in verschillende materiaalsoorten. Bij veel winkels kun je terecht voor het kopen van een nieuw dekbedovertrek. Hierbij kun je denken aan een beddenspeciaalzaak, een warenhuis, een textielwinkel, etc. Ook online kun je terecht voor het kopen van dekbedden. Misschien heb jij onlangs je slaapkamer wel een opknapbeurt gegeven of heeft het babybedje van jouw peuter plaatsgemaakt voor een echt peuter-bed. Het bed van een baby is natuurlijk vele malen kleiner dan een peuter- bed. Hierdoor zal je ook op zoek moeten naar een nieuw dekbed. Bijvoorbeeld een zomerdekbed. Ook dekbedden zijn er in allerlei soorten en maten. Welk dekbed het beste geschikt is voor jouw peuter is afhankelijk van een aantal factoren. Dit omdat niet elk dekbed geschikt is voor een huisstofmijt allergie bijvoorbeeld. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw dekbed voor je peuter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

 

Hier moet je rekening mee houden

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw dekbed, bijvoorbeeld een zomerdekbed, is het in de eerste plaats belangrijk dat je weet aan welke afmetingen het dekbed moet voldoen. Dit omdat het dekbed voor een peuter groter is dan het dekbed voor een baby, maar kleiner dan het dekbed van een volwassene of tiener. De grootte van het dekbed wordt vaak bepaald aan de hand van de grootte van het bed. Vervolgens is het belangrijk om te weten of jouw peuter allergisch is voor huisstofmijt. Wanneer dit namelijk het geval is, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een dekbed wat gemaakt is van synthetisch materiaal. Dit omdat een dekbed wat gemaakt is van wol of dons, juist huisstofmijt aantrekt. Vervolgens ga je kijken naar de dikte van het dekbed. Heb je bijvoorbeeld een dekbed nodig waar je peuter het gehele jaar onder kan slapen, of heb je liever een dekbed wat meer seizoensgebonden is? Een zomerdekbed is namelijk een stuk dunner dan een 4-seizoenendekbed of een all season dekbed. Misschien heeft jouw peuter het wel snel warm, waardoor een zomerdekbed in de zomermaanden voldoende is. Wanneer je op zoek gaat naar een 4-seizoenendekbed heb je zowel een dekbed voor de zomermaanden als voor de rest van het jaar.

 

Een 4-seizoenendekbed

Een 4-seizoenendekbed bestaat vaak uit twee gedeeltes. Het ene gedeelte kun je gebruiken in het voorjaar, het andere gedeelte in het najaar. En wanneer je de twee gedeeltes aan elkaar vastmaakt heb je een lekker warm dik dekbed voor de koude wintermaanden. Een 4- seizoenendekbed kun je dus het gehele jaar door gebruiken waardoor je niet steeds naar een beddenspeciaalzaak hoeft voor het kopen van een nieuw dekbed. Dekbedden zijn vaak niet goedkoop. Zeker niet op het moment dat een dekbed aan bepaalde eisen moet voldoen. Dit kunnen jouw eisen zijn, maar ook de eisen van diegene waarvoor het dekbed bedoeld is. Misschien vindt jouw peuter het wel helemaal niet fijn om onder een dik dekbed te slapen bijvoorbeeld. Het kopen van een dekbed is vaak iets wat je niet zomaar even kunt doen. Dit omdat de wensen en behoeften waaraan een dekbed moet voldoen voor ieder mens anders zijn.