Een hangplant die niet doodgaat. Het klinkt als een sprookje. Elke plant gaat toch ooit een keertje dood? Je hoeft maar iets verkeerd te doen met de verzorging ervan en het gaat al mis. Een beetje te weinig water en het gaat fout. Wat nou als er de optie zou zijn om een hangplant te kopen die helemaal geen water nodig heeft? Een plant die je überhaupt geen verzorging hoeft te geven. Een plant die er altijd goed uitziet zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. Die optie bestaat allang, wist je dat? Het gaat hier natuurlijk om een kunst hangplant! Echt ideaal. Deze tekst zal ingaan op enkele voordelen hiervan.

 

Onderhoud is overbodig

Het is natuurlijk al benoemd net, maar onderhoud zal niet nodig zijn. Geen water, zonlicht is geen vereiste en echte potgrond? Ook dat is niet nodig. Een kunst hangplant blijft altijd mooi zonder dat hier iets voor gedaan hoeft te worden. Het enige waar je op letten moet? Dat er geen dikke laag stof op komt. Stof de plant dan ook af indien dit nodig lijkt te zijn. Dan blijft de plant er altijd goed uitzien en je zult het verschil met echt niet eens merken. 

 

Een kunst hangplant scheelt je heel wat geld

Een tweede voordeel is dat je geld kunt besparen met een kunst hangplant. Niet alleen bespaar je op water en potgrond, de plant zal ook niet dood gaan. Je hoeft dus niet steeds een nieuwe plant aan te schaffen. Dit heeft als logische gevolg dat je niet elke keer opnieuw geld uit hoeft te geven. Is dat niet fijn? Altijd een fantastische hangplant in huis zonder steeds weer geld te moeten spenderen. Een heel fijn pluspunt dat ervoor gezorgd heeft dat velen al zijn overgegaan naar kunstplanten. Dan kun je toch niet achterblijven?

Allergieën: geen last meer van!

Het laatste pluspuntje alweer dat besproken zal worden. Een kunst hangplant is gemaakt van stoffen waar je niet bepaald allergisch voor kunt zijn. Voor planten zelf kun je wel allergisch zijn. Daar heb je dus absoluut geen last van op het moment dat je kiest voor een neppe variant. Wees daarom maar niet bang voor alle vervelende gevolgen van allergische reacties. Die gevolgen blijven je namelijk mooi bespaard. Dat is het fijne aan dergelijke kunstplanten. Mensen met allergieën voor planten kunnen hun hart luchten zonder ook maar ergens last van te hebben! 

 

In deze korte blog zijn drie van de vele voordelen besproken van de kunst hangplant. Ten eerste is het zo dat er geen water nodig is, geen zonlicht en ook geen potgrond. Het enige waar je aan denken moet is dat je de laag stof verwijdert indien aanwezig. Dan blijft je plant het langste mooi. Pluspunt nummer twee? Je bespaart flink wat geld. Bij een echte plant is het zo dat deze na verloop van tijd helaas dood gaat. Een kunst hangplant heeft hier uiteraard geen last van. Je hoeft niet steeds een nieuwe plant aan te schaffen en dus voorkom je dat je steeds weer geld uitgeven moet. Tot slot zul je niet allergisch zijn voor deze kunstplanten. Geweldig toch?