Je nieuwe tuin is niet compleet met mooie tuintegels. Ben je nog aan het twijfelen tussen bepaalde tegels of weet je echt niet welke je moet kiezen? Dat is niet zo gek, aangezien er zo veel keuze is. Zo kun je kiezen uit keramische tegels, marmeren tegels, maar ook bijvoorbeeld houten tuintegels. Benieuwd of dat wat voor jou is? Check de voor- en nadelen in deze blog!

Voordelen

Natuurlijke uitstraling

Hout wordt al eeuwenlang gebruikt als een van de voornaamste materialen om bijvoorbeeld huizen mee te bouwen. Ook wordt het veel gebruikt in tuinen, zoals tijdens het in elkaar zetten van schuttingen of schuurtjes. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als bestrating. Dit zal jouw tuin een erg warme en authentieke uitstraling geven. Het valt goed te combineren met wat groen, maar ook met modernere materialen. Houten tuintegels zullen dus iedere tuin een extra boost en vrolijkheid geven en zullen nooit misstaan.

Koel

We houden ervan als het zomers lekker warm is zodat we heerlijk kunnen genieten van de zon. Echter, de grond wordt natuurlijk ook erg heet en dit is wat minder fijn voor onze voeten. Houten tuintegels zijn dan de perfecte oplossing. In tegenstelling tot stenen worden houten tegels niet erg heet en kun je er gewoon normaal overheen lopen zonder dat je voeten verbranden. Wel zo fijn!

Nadelen

Minder stevig

Hard of zacht, schuin of recht: een voordeel van hout is dat het op vrijwel ieder soort oppervlakte geplaatst kan worden. Daarentegen mogen de tegels helaas niet te zwaar belast worden, aangezien ze vaak niet heel dik en stevig zijn. De kans bestaat dan dat ze krom trekken of doorbuigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Open voegen

Heb je kleine kinderen? Dan zijn houten tuintegels misschien niet ideaal. Doordat ze open voegen hebben, kunnen er gemakkelijk dingen doorheen vallen. Wil je meer weten over deze tegels? Bezoek deze website!