Geurkaarsen aanschaffen voor in huis is een goede manier om meer sfeer te creƫren. Ze geven niet alleen een heerlijke geur af, maar zien er ook nog eens erg mooi uit. Qua geur en design valt er tegenwoordig veel te kiezen wat geurkaarsen betreft, dus het is altijd mogelijk om een exemplaar aan te schaffen dat goed bij jouw interieur past!

Welke geurkaarsen zijn er allemaal?

Geur is heel persoonlijk, dus dat geldt ook bij geurkaarsen aanschaffen voor in huis. Bijna iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde geurnoten. Draag je bijvoorbeeld graag bloemige en frisse parfum? Dan is het geen gek idee om kaarsen in diezelfde geuren te proberen, want grote kans dat jij het ook heerlijk vindt. Magnolia, tuberoos, lavendel: bloemen zijn sowieso een grote inspiratiebron voor geurkaarsen. Maar vanille, amber en hout worden ook vaak in kaarsen verwerkt. Deze geurnoten zijn iets zwaarder, maar geven je huis meteen een warm gevoel. Verder bestaan er kaarsen in de geur van bepaald voedsel. Denk maar bijvoorbeeld aan geurkaarsen met de geur van versgebakken koekjes, oma’s appeltaart of een cinnamon bun. Deze kaarsen zijn vooral in de winter erg populair, omdat het rond de feestdagen ook vaak om eten draait. Kortom, het is een kwestie van snuffelen en proberen tot je de juiste kaars gevonden hebt.

Geurkaarsen voor een prachtig interieur

Naast het feit dat geurkaarsen een lekkere geur afgeven in huis, staan ze natuurlijk ook erg leuk in het interieur. Daarom is het ook belangrijk om niet alleen een lekkere, maar ook een mooie kaars te kiezen. Let niet alleen op het design en de kleur, maar ook op de vorm van de kaars. Grote kaarsen kun je als een statement piece op het dressoir zetten, terwijl een aantal kleinere geurkaarsjes samen heel gezellig op de salontafel staan. Qua kleur en design kies je natuurlijk iets wat bij de rest van je huis past. Match de geurkaarsen bijvoorbeeld met de sierkussentjes op de bank, zodat het geheel in huis mooi bij elkaar komt.

Wat te doen met lege kaarsenhouders?

Geurkaarsen raken natuurlijk op als je ze aansteekt. Je houdt dan alleen de houder over, dus wat kun je hier nog eigenlijk mee? Weggooien is zonde, zeker als je voor een mooi design gekozen hebt. Een populair idee voor lege geurkaarsenhouders is om ze gewoon schoon te maken en bijvoorbeeld te gebruiken als pennenbakje op je bureau. Ook dienen ze als een houder voor make-up kwasten. Grote geurkaarsen aangeschaft voor in huis? Dan kun je de lege houder zelfs als vaas gebruiken en er verse of gedroogde bloemen in stoppen.

Bron: 123vrijwonen.nl