Het liefst wil je dat jouw meubels voor altijd meegaan. Je bent er helemaal verliefd op en je moet er niet aandenken om ze te vervangen. Dit geldt ook voor jouw Velvet stoelen: praktische stoelen met een elegante en chique uitstraling. Deze uitstraling moeten ze natuurlijk behouden. Helaas blijven meubels niet voor altijd mooi, maar kun je er zelf wel al veel aan doen om ze zo lang mogelijk mooi te houden. Tips om ze schoon te maken en te onderhouden, vind je in hier!

Tip 1: borstelen

Je fluwelen meubels zijn gevoelig voor lange diners. Je ziet namelijk al snel dat er iemand op heeft gezeten. Dit is natuurlijk geen probleem als het eenmalig, maar je gebruikt de stoelen dagelijks om op te eten of te werken: een zogenaamde ‘’zitplek’’ wordt dan snel zichtbaar. Echter, dit kun je gemakkelijk verhelpen! Gebruik een borstel om de haartjes als het ware weer omhoog te borstelen. De platgedrukte haartjes komen dan weer overeind te staan. Zo lijken je stoelen weer als nieuw!

Tip 2: stofzuigen

Velvet stoelen zijn best makkelijk om schoon te maken. Zie je wat vuil op de stoel liggen? Haal dit dan gemakkelijk weg met een stofzuiger. Zo haal je namelijk al het viezigheid tussen de haartjes weg en zorg je ervoor dat het zich er niet in kan nestelen. Ook kun je vlekken redelijk eenvoudig verwijderen. Wel is het belangrijk dat je het zo snel mogelijk doet! Pak een absorberende doek en dep of wrijf zachtjes met lauw water op de vlek. Doe dit wel rustig, zodat je geen schade aan de stof maakt. Gaat de vlek niet weg? Gebruik dan een beetje zeepoplossing en dep net zolang totdat het wel weggaat. 

Tip 3: zo min mogelijk zonlicht

Je kent het misschien wel: je kleding is na verloop van tijd opeens een heel andere kleur. Dit komt door de zon. Ook meubels kunnen verkleuren. Met name donkere tinten krijgen door het zonlicht een andere kleur. Zet de velvet stoelen daarom dus zoveel mogelijk uit de zon, zodat ze lang hun kleur behouden en dus langer meegaan! 

 

Wil je graag meer tips lezen of ben je nog op zoek naar jouw ideale Velvet stoel? Kijk dan op https://www.skogen.nl/ voor inspiratie!