Een mooi canvasdoek verdient een fraaie lijst. Deze lijsten heten baklijsten en worden speciaal gemaakt om canvasdoeken van een fraai omhulsel te voorzien. En net zoals bij fotolijsten of schilderijlijsten, is een baklijst verkrijgbaar in een enorme variëteit aan stijlen, maten en materialen. Dus hoe kies je nu de juiste? Welke lijst past het beste bij jouw doek en bij jouw interieur? Door die beslissingen vooraf te maken, heb je straks een lijst waar je echt blij van zult worden. We helpen je een beetje op weg.

 

Hoe kies je de juiste maat?

De juiste maat heeft natuurlijk altijd te maken met het doek zelf. Immers; de maten van dit doek liggen al vast en dus is het bepalen van de juiste maat vaak vrij eenvoudig. Bij de meeste maten heb je al een duidelijk overzicht van wat er allemaal standaard aanwezig is. Het kan echter gebeuren dat je een maat zoekt die niet voorkomt in de lijst met standaardmaten en in dat geval kan je ervoor kiezen om de lijst op maat te laten maken. Geen probleem, want in een lijstenmakerij kunnen ze echt alles voor je maken. Dat betekent dat je straks een lijst in huis hebt die echt uniek is waarin je canvasdoek perfect zal passen. En dat is precies wat je doek nodig heeft; een lijst die perfect voor je is en die het doek perfect omsluit. En heb je eenmaal de juiste maat gevonden, dan is het tijd om naar andere factoren te kijken

 

Het juiste materiaal 

Baklijsten komen in allerlei verschillende maten, maar worden dus ook gemaakt van allerlei verschillende materialen. Het ene materiaal is anders dan het andere, maar als je bij een goede leverancier koopt, is de kwaliteit altijd dik in orde. En dat is natuurlijk het belangrijkste. De verschillende materialen hebben hun eigen eigenschappen; aluminium is bijzonder robuust en krasvrij, terwijl hout juist een klassiekere vormgeving heeft en die fraaie houtlook biedt. Welke stijl het wordt hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en het doek zelf. Door het juiste materiaal bij het juiste doek te kiezen, stem je doek en lijst perfect op elkaar af en blijft de lijst tijdloos.

 

De juiste stijl

Elk doek heeft zijn eigen stijl en daarom past niet elke lijst altijd bij elk doek. Ook het interieur is hierbij een factor; heb je een modern en strak interieur, dan is het slim om een lijst te nemen die recht doet aan jouw invulling. Is het interieur echter wat klassieker van aard, dan kan je ervoor kiezen om een klassiek vormgegeven lijst te nemen, die beter past in het door jou gekozen interieur. Door dit vooraf goed te bepalen, wordt je zoektocht een stuk eenvoudiger en zal je zien dat je snel kan filteren. Op die manier kom je er ook een stuk sneller uit en vind je straks een lijst waar je echt heel blij van wordt. Eentje in de juiste maat, van het juiste materiaal en in de juiste stijl.