Een jacuzzi is natuurlijk heerlijk om te hebben. Na een drukke dag uitrusten in de jacuzzi werkt super ontspannend en stressverlagend. Lees verder om erachter te komen waarom je een hot tub moet aanschaffen!

 

Gezondheid

Hot tubs zijn op verschillende manieren goed voor je lichaam. Zo zorgt de warmte van het water ervoor dat je spieren zich ontspannen, dat pijn of ongemak vermindert en dat het bloed vlotter kan stromen. Het natuurlijke drijfvermogen ontlast ook vermoeide botten en geeft ze een welverdiende rust. Al sinds de oudheid badderen mensen in warm water voor hun gezondheid.

 

Een van de meest voorkomende problemen waar mensen in het leven mee te maken krijgen, is de pijn van de dagelijkse routine. Met een hot tub is het nog nooit zo makkelijk geweest om rugpijn te bestrijden. De jets in de jacuzzi maken je spieren los en verlichten de spanningen terwijl jij je ontspant, zodat je de volgende dag weer fris aan de dag kunt beginnen.

 

Betere stemming

De voordelen van een hot tub zijn niet alleen fysiek van aard. Het heeft ook iets ontspannends, wat je mentaal en emotioneel ook ten goede komt. Er gaat niets boven het moment dat je in het bad stapt en voelt dat je stressniveau begint te dalen. Zorgen verdwijnen terwijl de warmte de spanning uit je spieren laat verdwijnen.

 

Leuke activiteit

Je kent het wel; je gaat afspreken met vrienden maar jullie weten niet wat jullie moeten doen. Wanneer je een jacuzzi hebt kun je je vrienden bij je thuis uitnodigen en gezellig samen in de jacuzzi zitten! Er zijn jacuzzi’s in alle soorten en maten, zoals een jacuzzi 6 personen of een jacuzzi 4 personen. In de jacuzzi heb je vaak goede gesprekken, even een momentje met elkaar zonder afleiding van bijvoorbeeld telefoons.

 

Beter slaapritme

Er is niets erger dan een slechte nachtrust. Je komt moe, ongeconcentreerd en geïrriteerd de dag binnen. Je loopt rond in een roes, niet in staat om helder te denken of je positief te voelen. Gelukkig kunnen hot tubs daar een stokje voor steken. Het is immers normaal dat je beter slaapt als je lichaam en geest meer ontspannen zijn. Een kort bad in een jacuzzi in de aanloop naar bedtijd helpt je toestand te veranderen. Het heeft een slaapverwekkend effect en brengt uw geest in een staat van gereedheid voor dromenland! De kwaliteit en de mate van je slaap zullen waarschijnlijk verbeteren in het proces.