Prachtig zijn ze, barok spiegels. Het zijn de speelse vormen en de weelderige krullen en de vaak wat lichtere kleuren en het gebruik van bladgoud die deze spiegels zo aantrekkelijk maken. De barok spiegel heb je vaak in ovale vormen en met een dergelijke spiegel zorg je voor extra sfeer en vaak ook een wat romantische uitstraling.

Afgeleide van een Portugese barroco

Barok is een afgeleide van een Portugese barroco, dat zoiets betekent als een onregelmatig gevormde parel. En dat klopt dus precies. Barok spiegels zijn speels, weelderig en wordt de omlijsting een ornament genoemd. De ornamenten zijn zijn vaak versierd met bloem bladmotieven. Kies je voor deze fraaie spiegels in je huis, dan creëer je vaak een geheel eigen sfeer. Hoewel spiegels met een historie, zijn ze niet meer weg te denken uit het eigentijdse interieur zoals we dat nu kennen. En dat is best bijzonder voor een eigenlijk heel oude spiegel.

Met dank aan de barok

Barok spiegels zijn uiteraard afkomstig uit de periode die we barok noemen. Dit was een Europese stijlperiode die aan het begin van de zeventiende eeuw in Italië tot wasdom kwam en duurde tot de eerste helft van de achttiende eeuw. Kenmerkend aan barok waren de overdaad aan vormen en heftigheid van gevoelens en gelaatsuitdrukkingen. Barok zag je op alle mogelijke manieren terug, in de architectuur, de schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en de muziek. Barok werd overigens nog weer onderverdeeld in de vroege, de hoge en de late barok.

Beschikbaar in de oorspronkelijke kleuren

Wil jij je spiegels het best tot zijn recht laten komen, laat de spiegels zoveel mogelijk van een wand bedekken. Op die manier lijkte een ruimte aanzienlijk dieper en kun je dus prima een kleinere ruimte een meer ruimtelijke uitstraling geven. Het kleurenpalet waaruit je kunt kiezen is tegenwoordig groot. Daarbij zijn de barok spiegels ook in de oorspronkelijke kleuren beschikbaar in de vorm van bijvoorbeeld zilver, oud zilver, antiek zilver, antiek goud en geel goud. Je hebt ze ook in mat zwart en in hoogglans tegenwoordig.

 

De online interieur specialist van Nederland | Usi Maison.

Gebruik de barok spiegels als statement piece

Barok spiegels zijn tijdloze spiegels gebleken en ze worden tegenwoordig op verschillende manieren gebruikt. Bij en zeker boven een dressoir bijvoorbeeld kies je nadrukkelijk voor een meer klassieke sfeer in je huis. Op de slaapkamer kun je de spiegels gebruiken om je aan te kleden of je haar te doen. Ook in de hal en de slaapkamer misstaan de barok spiegels niet. De spiegels passen tegenwoordig in elk interieur, bovendien is het zelfs trendy, nu een statement piece de blikvanger moet zijn in de inrichting wil je althans voldoen aan de laatste trends. Een barok spiegel is er een prachtig voorbeeld van, want een eyecatcher is de spiegel in alle opzichten. De barok spiegels passen overal en zitten vol details. Niet verkeerd dus om ook te kiezen voor een statement piece in de vorm van een van de vele beschikbare barok spiegels. Daar krijgt jouw interieur een heel andere en mooie uitstraling door.