Projecten

5 january 2017

Het ontwikkelen van een interieurontwerp voor een nieuw te bouwen woonvoorziening. Betreffend drie leefruimten en twee gangen.

Stichting De Passerel heeft ons gevraagd een ontwerp te maken voor drie leefruimten en twee gangen in de nieuwe woonvoorziening van Homerus, te Apeldoorn. Het gaat om drie woonafdelingen voor verschilende bewoners; van bewoners met lichte zorgvraag maar bewoners met een meervoudige beperking. Het is dus van belang het ontwerp hier dusdanig op aan te passen dat de woonbeleving voor alle bewoners passend is.

In het ontwerp voor H3 (jongeren EMB) hebben wij rekening gehouden met rolstoelers. Het is een groep van 12 personen. We hebben gelet op een aantal vereisten: een spellenkast, televisiekast, een 2-zits bank. Verder gaat het om huiselijkheid en ‘een fijne ontmoeting’. Voor deze groep zullen er twee leefruimten zijn. Het doel is om deze ruimten met elkaar te verbinden zonder dat het identieke ruimten worden.

Voor H1 (kinderen) hebben we een speels ontwerp gemaakt waarin de kinderen zich thuis zullen gaan voelen. Het gaat om een groep van 6 of 7 kinderen. Het is belangrijk dat de leefruimte opgedeeld kan worden in verschillende ruimten.

Voor de leefruimte van H2 (lichtere groep) hebben we vooral gekeken naar de verdere materialisatie en styling.

 

Stichting De Passerel gebruikt voor dit project de volgende diensten van CURA Interieuradvies:
interieurontwerp| projectbegeleiding| training

_______________________________________________________________________________________________________

Status: in ontwikkeling.

  • H3
  • H2

Meer