Projecten

5 january 2017

Het ontwikkelen van een interieurontwerp voor een nieuwgebouwde woonvoorziening betreft twee ontmoetingsruimten en drie gangen.

In opdracht van Stichting Philadelphia ging CURA Interieuradvies aan de slag om een goede sfeer en inrichting te creëren voor het nieuw te bouwen pand aan de Oranjestraat in Rijssen. Het betreft jongere groepen, maar er is wel een doorstroming. 

Hierbij ging het voornamelijk om de twee openbare ruimten: de huiskamers van de twee verdiepingen. Ook hebben wij een plan gemaakt voor de gangen.

Het doel is om met voornamelijk bestaand meubilair een passend nieuw interieur te ontwikkelen in de juiste context. De hoofdactiviteiten in de huiskamers zijn koken/eten en tv kijken/ontspanning.

Verder is er de wens om de gangen meer identiteit te geven. Dit kan individueel, maar ook per groep: zo hebben we ervoor gekozen om de verschillende groepen (verdiepingen) een eigen kleur te geven. Zo is er herkenbaarheid voor de bewoners. Ook hebben wij de bewoners laten kiezen welke beelden zij mooi vonden betreft de wandvisuals. Wat een prachtig eindresultaat heeft dit opgeleverd!

Verder is er ook sprake van individuele identiteit: de bewoners hebben eigen creaties bij hun appartementsdeur hangen. Zo zijn het sfeervolle en op zichzelf staande (unieke!) gangen geworden.

 

Stichting Philadelphia gebruikt voor dit project de volgende diensten van CURA Interieuradvies:
interieurontwerp | projectbegeleiding

______________________________________________________________________________________________________________

Status: gerealiseerd in december 2016.

Meer