Ben je je aan het oriënteren op een luxe garagedeur en wil je weten waarop je moet letten? Dan is dit artikel voor jou. We bespreken de mogelijkheden en geven je tips over waar een luxe garagedeur aan moet voldoen.

Welke luxe garagedeuren zijn er?

In het luxesegment kom je over het algemeen twee soorten garagedeuren tegen: openslaande garagedeuren en sectionale garagedeuren. Openslaande garagedeuren bestaan uit 2 deurbladen die onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten kunnen worden.

Sectionale garagedeuren zijn opgebouwd uit smalle panelen die verticaal worden geopend, zodat je geen last hebt van een deurblad dat tijdens het openen naar buiten toe open kantelt.

Met zowel een openslaande als een sectionale garagedeur haal je een kwaliteitsproduct in huis waar je jarenlang plezier van zult hebben.

De vormgeving

Een belangrijk aspect bij luxe garagedeuren is de vormgeving, Die draagt immers bij aan de luxe uitstraling van de deur. Bij zowel openslaande garagedeuren als sectionale garagedeuren heb je keuze uit vele kleuren en patronen die op het deurblad verwerkt kunnen worden.

Bij openslaande garagedeuren heb je tevens de mogelijkheid om voor een garagedeur met een boog te kiezen en kun je zelfs ramen in de deurbladen laten aanbrengen. Ideaal als je de garage bijvoorbeeld als kantoorruimten wilt gaan gebruiken.

Meer weten over de mogelijkheden van openslaande garagedeuren? Bekijk hier de verschillende soorten uitvoeringen: luxe houten openslaande garagedeuren. De mogelijkheden van sectionaaldeuren vind je hier: voorbeelden van sectionaaldeuren.

Waar moet een luxe garagedeur aan voldoen?

Naast dat een luxe garagedeur er mooi uit moet zien, is het natuurlijk ook van belang dat op het gebied van veiligheid en gebruik ook alles tiptop in orde is. Check daarom in ieder geval of de deuren die je op het oog hebt aan de volgende eisen voldoen:

Goede sloten

Hoewel je van een luxe garagedeur zou mogen verwachten dat de sloten van goede kwaliteit zijn, is het toch belangrijk om vast te stellen of dat daadwerkelijk het geval is. Zoek daarom uit of er een goede inbraakwerende vergrendeling op de deur zit. Bij sectionale garagedeuren is het daarnaast van belang om te controleren of de motor een optilbeveiliging heeft. Op die manier voorkom je dat inbrekers de deur met een koevoet open kunnen breken.

Veiligheid

Openslaande garagedeuren hebben geen elektrische bediening, sectionale garagedeuren wel. Omdat het deurblad verticaal geopend wordt, is het van belang dat er aan het veiligheidsaspect is gedacht. Goede merken zoals Hörmann hebben bijvoorbeeld een beveiliging ingebouwd die het deurblad tot stilstand brengt op het moment dat er zich een persoon of een voorwerp tussen het deurblad en de grond bevindt. Een fijne gedachte, zeker als je kleine kinderen hebt.

Stabilisatiekoker

Dit punt heeft betrekking op houten openslaande garagedeuren. Hout kan kromtrekken en daarom is het belangrijk dat wanneer je voor een openslaande garagedeur van hout kiest, er een stabilisatie koker is aangebracht, zodat het kromtrekken niet mogelijk is.

Neem de tijd om je te oriënteren

De meeste mensen schaffen zelden een garagedeur aan. Daarom is het aan te raden om uitgebreid de tijd te nemen om je te oriënteren op de mogelijkheden. Niet alleen online, maar ook door een aantal garagedeur specialisten te bezoeken. Daardoor kun je de verschillende soorten deuren in het echt bekijken en goed geïnformeerd worden over de mogelijke uitvoeringen.