Een houten vloer is erg populair en geliefd bij velen. Door zijn warme uitstraling en robuuste karakter is hij een prachtige verschijning in elk interieur. Een houten vloer in Rotterdam leggen kan in elk interieur. Houten vloeren creëren een bijzondere sfeer waardoor je je thuis voelt. Interessant is dat je elke soort sfeer voor je huis kunt kiezen door een specifieke houtsoort en afwerking te kiezen. Je kunt je houten vloer ook zelf samenstellen door de afmetingen van het hout en alle andere details naar wens te kiezen. Houd bij het kopen van een houten vloer deze 3 tips in gedachten : weet eerst op welk type vloer je de houten vloer wilt leggen, kies het type houten vloer dat perfect bij je interieur past en zorg er ten slotte voor dat je een vakman inhuurt om de houten vloeren te leggen.

 

Ken het type vloer in je huis

Het is belangrijk dat je het type vloer in je huis weet voordat je een houten vloer installeert. Houten vloeren, afhankelijk van de ondervloer, moeten meestal op een goed geëgaliseerde vloer worden gelegd. Houten vloeren kunnen worden verlijmd of opgehangen. Dus welke methode je ook gebruikt, het is belangrijk dat je vloer goed egaal is om de houten vloer te installeren. Een betonvloer is ook prima geschikt om de houten vloer verlijmd of zwevend te leggen. Dus als je je vloertype kent krijg je een idee of je een goede ondervloer nodig hebt voordat je houten vloeren legt.

 

Verschillende soorten houten vloeren

Houten vloeren hebben een andere uitstraling en afwerking. Geen enkele houten vloer ziet er dus hetzelfde uit. Er zijn vloeren die passen in een klassiek, landelijk of modern interieur. Het assortiment is zeer uitgebreid. Je kunt kiezen uit typische bruine houten vloeren, moderne witte houten vloeren en een zwarte houten vloer. Zo kun je elk type houten vloer kiezen die bij je levensstijl past. Het is ook mogelijk om houten vloeren te combineren met vloerverwarming. Welke houten vloer je ook wenst, het ligt voor je klaar. Interessant is dat je zelfs naar showrooms in de buurt kunt gaan om de soorten houten vloeren te bekijken die bij jouw interieur passen. Daarnaast kan je je ook laten adviseren door professionals.

 

Huur een professional in

Afhankelijk van de situatie kun je ervoor kiezen om houten vloeren zelf te leggen. Het is echter aan te raden om een ​​professional in te huren, omdat houten vloeren zorgvuldig moeten worden geplaatst om je een zeer lange tijd van dienst te kunnen zijn. Gelukkig kun je betaalbare vloerprofessionals inhuren.

 

Bron: Vloerendeur.nl