Stel dat je verhuizers Amsterdam zoekt waar moet je dan op letten? Het kan een overweldigende ervaring zijn met erg veel factoren waar je rekening mee moet houden. Het kan namelijk zijn dat je te veel geld uitgeeft aan een incomplete verhuizing of dat er spullen beschadigd zijn tijdens het transport. Je moet dus uiterst voorzichtig zijn bij het kiezen van verhuizers in Amsterdam en wij helpen je met wat handige tips op weg.

 

Neem je tijd als je verhuizers in Amsterdam zoekt

Allereerst doe wat informeel onderzoek om te zien welke verhuisbedrijven kwaliteitswerk afleveren. Stuur een e-mail naar vrienden om te zien of ze aanbevelingen of waarschuwingen hebben over verhuizers in Amsterdam. Als de bedrijven waarin je geïnteresseerd bent, referenties aanbieden, bel ze dan op. Zodra je jouw keuzes hebt beperkt, neem je contact op om offertes op te vragen.

 

Vraag verschillende offertes aan vergelijk ze zorgvuldig

Verhuizers in Amsterdam baseren hun kosten op het gewicht van de te verplaatsen items en de te verplaatsen afstand. Verder zijn de kosten afhankelijk van de verpakking en andere services. Zorg dat je daarom ruim voor jouw verhuizing twee of drie offertes hebt. Misschien wil je de verhuizers ook persoonlijk ontmoeten in Amsterdam om zo een beter beeld te krijgen van het bedrijf. Offertes kan je tegenwoordig makkelijk online aanvragen zoals op de site van MBI verhuisservice.

 

Zorg ervoor dat de verhuizers weten wat er verplaatst moet worden naar Amsterdam

Zorg ervoor dat de verhuizers perfect op de hoogte zijn van alles wat je naar je nieuwe woning in Amsterdam wil verhuizen. De kosten zullen namelijk stijgen als er iets aan de zending wordt toegevoegd dat niet in de offerte was opgenomen. Zorg er ook voor dat de verhuizer op de hoogte is van eventuele speciale omstandigheden die de verhuizing uitdagend kunnen maken. Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid dat de verhuiswagen niet kan parkeren voor de deur?Als de verhuizer ver moet parkeren, kan het zijn dat er ook extra geld in rekening wordt gebracht voor het verplaatsen van alles.

 

Besteed veel aandacht aan het contract en de gemaakte afspraken

De verhuizer zal je een contract geven als alles is afgesproken. Daarin staat duidelijk wat de services zijn die je afneemt en wat er gaat gebeuren tijdens de verhuizing. Lees deze zorgvuldig door en zorg ervoor dat de overeenkomst is ondertekend als alles naar wens is. Zorg er ook voor dat je een exemplaar bewaart voor als er iets misgaat.

 

Tot slot: Hou een inventaris bij om er zeker van te zijn dat niets verloren of beschadigd is

Verhuizers in Amsterdam zijn verantwoordelijk voor verlies of beschadiging van goederen tijdens de verhuizing. Ontbreekt er iets of zijn de kartonnen dozen beschadigd, dan dient je dit bij aflevering op het inventarisatieformulier te noteren. Verhuizen is hectisch en je denkt misschien dat je geen tijd hebt om door alle dozen te kijken wanneer ze bij je thuis aankomen. Maar je moet jouw inventarisformulier goed doornemen en ervoor zorgen dat jouw spullen eruit zien alsof ze in goede staat zijn. Zo kan je met een gerust hart genieten in je nieuwe woning.