Ben jij een kamer aan het opknappen of renoveren, dan kun je een overzetplint bestellen om je het leven een stuk gemakkelijker te maken. Overzetplinten, de naam zegt het al, zijn plinten die je over de huidige plint aanbrengt. Ze hebben een uitsparing aan de achterkant waardoor ze gemakkelijk en snel te plaatsen zijn. Ze zijn specifiek ontworpen om de bekende meranti plinten die zoveel in de jaren ’70 tot en met ’90 werden geplaatst te moderniseren en dat zonder dat er sloopwerken bij komen kijken. Deze zijn simpelweg niet meer in de mode en tegenwoordig kiezen de meeste woningeigenaren voor witte, hoge decoratieve plinten. Wil jij ook een overzetplint bestellen? Dan profiteer je van deze grote voordelen.

 

Een overzetplint bestellen is goedkoper

Overzetplinten zelf zijn niet goedkoper dan standaard plinten. De prijs is nagenoeg hetzelfde, soms iets hoger. Je kunt echter veel geld besparen omdat je de overzetplinten gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Je hoeft de oude plinten niet te verwijderen en zet ze gewoon over de huidige plint heen. De leverancier waarbij je je overzetplint wilt bestellen levert de montagekit al mee. Het enige wat belangrijk is, is dat je de juiste overzetplinten bestelt en dat de uitsparing aan de achterkant groot genoeg is om over de huidige plint te passen. Je bent in een paar uurtjes klaar en dat zonder dat je een klusjesman hebt moeten inschakelen.

 

Geen sloopwerk nodig

Door een overzetplint te bestellen en niet een standaard plint hoef je geen sloopwerk uit te voeren. Dat is handig omdat het geld bespaart, maar ook omdat je dan de muur niet beschadigt. Daarbij weet je nooit wat je aantreft als je de huidige plinten verwijdert en weet je niet hoe gemakkelijk dat zal gaan. Je hebt geen vakman nodig om het sloopwerk uit te voeren, je hebt geen extra tijd nodig om beschadigingen te repareren en je laat de muur gewoon in de huidige staat. Door een overzetplint te bestellen hoef je niet bang te zijn voor onverwachte gebeurtenissen tijdens het slopen.

 

Gemakkelijk en snel

Vanaf het moment dat je je overzetplint bestelt heb je ze snel in huis. De leverancier geeft je alles wat je nodig hebt om daar dan direct mee aan de slag te gaan. Je kunt je kamer afwerken op dezelfde dag dat je je overzetplinten ontvangt. Vanaf het moment dat deze zijn geplaatst ziet de ruimte er ineens een stuk netter en moderner uit. Een goede plint heeft een grote invloed op de sfeer van een kamer. 

 

Je overzetplint bestellen online

De beste plek om je overzetplint bestellen is online. Daar is het assortiment het grootste en zijn de prijzen het laagste. Zorg er wel altijd voor dat je een uitsparing uitkiest met de juiste afmetingen en lees van tevoren de retourvoorwaarden goed door. Ga je met deze voorwaarden akkoord en heb je de plinten gevonden die jij mooi vindt, dan is het bestellen een peulenschil.