We zijn bij ons thuis druk aan de klus. Er is namelijk een baby op komst en we gaan onderling kamers wisselen in huis. Zo verhuisd mijn dochter naar zolder en haar kamer wordt de babykamer. Een nieuwe kamer betekend ook; nieuwe kleuren op de muur, een nieuw thema, een nieuw bed en een nieuw dekbedovertrek kopen.

Een nieuw thema
We wonen pas 3 jaar in dit huis. Bij de verhuizing kreeg mijn dochter een half roze muur en een vlindertjes behang met uiteraard roze vlindertjes erin. Roze gordijnen en accessoires met vlinders. Een roze dekbedovertrek met vlinders maakt het natuurlijk helemaal af. Een echte meidenkamer voor een peuter van 2 jaar. En dat terwijl ik zelf niets met roze heb.

Nu er een baby bijkomt is het praktisch gezien noodzakelijk dat mijn dochter, inmiddels 5 jaar, naar de zolder verhuisd zodat de baby op de kamer naast ons kan slapen. Voor haar nieuwe kamer gaan we voor iets minder roze. Ze mocht zelf meedenken met het thema. Wordt het eenhoorns, regenbogen of haar favoriet ijsberen? Ik onderzoek wat er op elk thema te verkrijgen is qua muurstickers, behang, decoratie en dekbedovertrekken. Ze kiest voor ijsberen en we stuiten al vrij snel op een leuk dekbedovertrek van een ijsbeer.

Direct maar voor iedereen
Ik wilde dus een nieuw dekbedovertrek voor haar kopen, waarnaar mijn andere dochter ook nieuwsgierig met mij meekijkt op de computer. Ik snapte de hint en omdat zij geen nieuwe kamer krijgt mag ze ook een nieuw dekbedovertrek kopen. We scrollen samen door het assortiment kinderdekbedovertrekken en kiezen de leukste uit.

Mijn man werpt nog een laatste goedkeurende blik voordat ik op bestellen klik en zegt dat we ook maar een dekbedovertrek voor onszelf moeten kopen. Want ja, de kraamhulp komt binnenkort in ons huis en ons huidige dekbedovertrek is ook wel aan vervanging toe. Zo gingen we dus van oorspronkelijk één naar 3 dekbedovertrekken kopen.

Waar ik op let bij een dekbedovertrek kopen
Ik heb weleens wat miskopen gedaan als het gaat om een dekbedovertrek kopen. Dan keek ik vooral naar de print erop en niet zozeer naar het materiaal. Je hebt namelijk verschillende materialen stof: polyester, katoen, flanel, satijn, linnen en nog vele meer. Polyester vindt ik vervelend aan je huid. Bijvoorbeeld als je droge handen hebt, dan voelt dat absoluut niet zacht. Ook de kwaliteit gaat snel achteruit. Flanel en satijn zijn me veel te glad. Mijn favoriet is gewoon 100% katoen.

Na de materiaalkeuze is natuurlijk de maat belangrijk. Heb je een eenpersoons, tweepersoons of lits-jumeaux dekbedovertrek nodig? Hier ging ik een keer de fout in want er bestaat ook een extra brede lits-jumeaux maat! Even nameten dus!

En dan hebben we nog de instopstrook. Leek mij eerst niet zo belangrijk tot ik een dekbedovertrek kocht waar er geen bijzat. Niet zo handig, want deze gaan steeds los bij je voeteneind. Kijk dus ook even of je dekbedovertrek een instopstrook heeft voordat je een dekbedovertrek gaat kopen.

De kussenslopen worden bijna altijd standaard meegeleverd. Maar let op in het buitenland is dat niet altijd het geval. Zo bestelde ik op een Belgische website (daar vond ik het perfecte printje voor mijn slaapkamer) een dekbedovertrek. Echter werd deze zonder kussenslopen geleverd. Die dien je dan nog los bij te kopen.

Het resultaat
Na alle punten afgevinkt te hebben had ik 3 nieuwe dekbedovertrekken in mijn winkelmandje liggen. Ik heb er nog bijpassende hoeslakens bij besteld. Een aantal dagen later lagen deze fris gewassen op onze bedden. De toon voor het nieuwe thema op de slaapkamer van mijn dochter was gezet. Ook wij hebben weer een fatsoenlijk dekbedovertrek zodat we ons niet hoeven te schamen als de kraamhulp het bed verschoond. Laat de baby nu maar komen!