Het bouwen van een mannenhol staat hoog in het vaandel als een opwindend huisrenovatieproject en ze verdienen een goede planning om van die kelder of studeerkamer precies het soort ontsnappingsruimte te maken dat je wilt. Wij hebben de tips die je nodig hebt voor die plannen: Bekijk de ultieme mancave-keuzes!

Ruimte en elektrische vereisten controleren

Meet uw ultieme mancave-ruimte zorgvuldig terwijl u meubels, tv’s, tafels en andere accessoires plant. En ken altijd de ruimte voordat u koopt. Controleer uw bedrading en stopcontacten om te zien of u een upgrade of toevoeging nodig heeft. Dit is vooral belangrijk in kamers die u aan het afwerken bent (bijvoorbeeld een kelder).

Plan voor sanitair als je het nodig hebt

Een ultieme mannengrot heeft misschien geen sanitair nodig, vooral als de badkamer of keuken een klein eindje verwijderd is. Maar voor andere gebieden kan sanitair nodig zijn. En een badkamer met kasten kan vooral handig zijn in kelders en als je een volledige bar wilt, dan is een bron van stromend water een geweldige toevoeging. Plan voor sanitair vroeg als je het nodig hebt.

Op zoek naar een thema? Probeer metaal en hout

Moeite met het kiezen van stijlen en materialen? Populaire moderne thema’s geven de voorkeur aan een industriële uitstraling met zwaar hardhout en metaal. Deze materialen zien er geweldig uit, zijn duurzaam en flexibel genoeg om aan veel behoeften te voldoen. En probeer weg te blijven van het gebruik van veel glas, dat te reflecterend kan zijn in een kleine ruimte en mogelijk te kwetsbaar is.

Kies een centrale speeltafel

Is uw spel pool, poker, tafelvoetbal of een andere tafelsport? Of toch een klassieke gokkast zoals de random runner kast.  Maak er een centrale attractie van in je ultieme mannengrot, voeg wat schijnwerpers toe zodat iedereen goed zichtbaar is en baseer de rest van je thema/decoraties eromheen. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte over is voor stoelen en displays.